Draaitafels: José Andrés betreedt de restaurantscène van Chicago

De ThinkFoodGroup van sterrenchef José Andrés is gearriveerd in Chicago. De groep debuteerde in juni op een informele plek voor de hele dag, Café by the River, in de wijk West Loop, gevolgd door de opening van Andrés’ Wijn Toeschouwer Restaurant Bekroond concept, Jaleo, in de stadswijk River North op 15 juli. De groep is van plan om tegen het einde van het jaar drie extra locaties te openen.

Café by the River, gelegen op de begane grond van de Bank of America Tower, is een samenwerking met de in Chicago gevestigde Gibsons Restaurant Group (de eerste samenwerking van Andrés met een externe restaurantgroep). Eind 2021 openen nog twee restaurants in de toren als onderdeel van de samenwerking, Bazaar Meat en Bar Mar. “Bazaar Meat zal de geest van zijn voorganger in Las Vegas weerspiegelen en een vleesetend feest naar Chicago brengen, terwijl Bar Mar een toegewijde cocktailervaring”, vertelde een vertegenwoordiger van ThinkFoodGroup aan Wijn Toeschouwer via e-mail. De eerste heeft een Best of Award of Excellence op zijn locatie in Las Vegas.

Ondertussen markeert de nieuwe Jaleo de vijfde buitenpost voor het merk. “Jaleo is het allereerste restaurant dat we hebben geopend en ik vind het heerlijk om de smaken en geest van Spanje te kunnen delen door deze speciale plek naar nieuwe bestemmingen te brengen”, zei Andrés in een verklaring. “In het Spaans, ‘jaleo‘ betekent feestvreugde – een levendig feest – en met de bruisende opwinding van River North, kan ik geen betere buurt bedenken om te openen!

Deze locatie blijft bij het vorige model en biedt typisch Spaanse gerechten, ondersteund door een exclusief Spaanse wijnkaart. Chef-kok Justin DePhillips maakt gerechten als paella (geserveerd in drie varianten) en andijvie met geitenkaas en sinaasappel, plus een selectie tapas.

Op de wijnkaart die is samengesteld door sommelier Jordi Paronella, zijn de wijnen gerangschikt op structuur en lichaam, met een sleutel om gasten te helpen een selectie te maken op basis van hun smaak. Veel van de 80 selecties worden ook per glas aangeboden, met witte plectrums variërend van licht en helder tot volwassen en complex, en rood verkrijgbaar in alle stijlen. Naast de selectie stille wijnen zijn er ook 15 selecties Sherry en twee soorten sangria. Deze zomer wordt in de kelder een speakeasy-bar genaamd Pigtail geopend.—Taylor McBride

Houston’s Georgia James krijgt een informele spin-off taverne

Onder de salades, sandwiches en steaks op het menu van Georgia James Tavern is een kenmerkende salade met alles met bagelgekruide croutons en groene godinnendressing. (Julie Soefer)

Chef-kok Chris Shepherd en zijn Underbelly Hospitality-groep debuteerden deze week in Georgia James Tavern in de Market Square Tower in het centrum van Houston. Het restaurant is een meer relaxte broer of zus van Shepherd’s Georgia James, een Best of Award of Excellence-winnend steakhouse met een wijnkaart van meer dan 400 selecties.

“Ik hou van Georgia James”, zei Shepherd in een verklaring. “Maar ik begrijp dat het niet een restaurant is dat de meeste mensen dagelijks of zelfs wekelijks kunnen bezoeken. Georgia James Tavern is ontworpen als een plek waar onze gasten elke dag willen – en kunnen – eten.”

De wijnkaart is beknopter dan die van het steakhouse, met wijndirecteur Matthew Pridgen die 75 selecties presenteert in verschillende regio’s en prijsklassen, van Griekse Sauvignon Blanc tot Oregon Pinot Noir tot witte Bourgogne en meer. Er is een overvloed aan flessen onder de $ 100 en ook redelijk duurdere keuzes, waaronder wijnen waar Pridgen vooral enthousiast over is, zoals de 2016 Cascina delle RoseTre Stelle Barbaresco. “Het is een kleine, door een familie gerunde biologische wijnmakerij die verbazingwekkend geparfumeerde en elegante wijnen produceert,” zei hij. Hij wijst ook op het 2019 Domaine Le Sang des Cailloux Vacqueyras Cuvée Floureto als een opvallend aanbod. “Ik serveer deze wijnen al bijna 20 jaar en ik heb het gevoel dat ze alleen maar beter worden.” Pridgen heeft al plannen om het programma uit te breiden met nog minstens 75 selecties, wat meer vintage en variëteitsdiepte toevoegt.

De voormalige souschef van Georgia James, Matthew ‘Tally’ Coburn, is nu chef de cuisine voor de taverne en bereidt een uitnodigend menu met kleine schotels, sandwiches en voorgerechten. De grotere gerechten zijn onder andere Wagyu rib eye aangebraden in een gietijzeren pan en in de haard geroosterde kip met kokos plakkerige rijst en groene papajasalade. Het wordt allemaal geserveerd in een donkere en gezellige ruimte die knipoogt naar de identiteit van de taverne, met ontwerpelementen die een Art Deco-esthetiek en Old Hollywood-invloeden oproepen.Julie Harans

Italiaans restaurant Spiaggia in Chicago gaat niet heropenen

  Chef Tony Mantuano in Spiaggia

Chef Tony Mantuano en zijn vrouw, Cathy, waren bijna de hele 37 jaar bij Spiaggia betrokken. (© 2014 Galdones Fotografie)

Het veelgeprezen Italiaanse restaurant in Chicago en de oude Best of Award of Excellence-winnaar Spiaggia zal niet heropenen na sluitingstijd tijdens de pandemie. Het team deed de aankondiging in een verklaring die op 9 juli op Twitter werd geplaatst. “Helaas zijn we er niet in geslaagd om met de verhuurder onze binnenkort aflopende huurovereenkomst te herstructureren, wat nodig was om de realiteit van het exploiteren van een restaurant in een kantoorgebouw, post-pandemie”, stond er.

Levy Restaurants opende 37 jaar geleden Spiaggia op de tweede verdieping van een wolkenkrabber met uitzicht op Michigan Avenue en Lake Michigan, waar Tony Mantuano als chef-kok diende en zijn vrouw Cathy hielp bij het runnen van het wijnprogramma. Met 750 selecties pochte de wijnkaart sterke punten in Italië (vooral Toscane en Piemonte) en Champagne.

Het duo verliet het restaurant in 2019 om door heel Italië te reizen en hield toezicht op de eet- en drinkprogramma’s voor het nieuwe hotel van de Pizzuti Company in Nashville, Tennessee, de Joseph. Die concepten omvatten nu Best of Award of Excellence winnaar Yolan.

Tony werd vervangen door chef-kok Eric Lees, die de moderne, luxe Italiaanse gerechten bleef maken totdat het restaurant sloot. De wijnkaart werd voor het laatst gecontroleerd door wijndirecteur Rachael Lowe en is sinds 2009 bekroond met een Best of Award of Excellence.—Jessie Lauck


Blijf op de hoogte van het laatste restaurantnieuws van onze prijswinnaars: abonneer u op onze gratis Privégids voor dineren nieuwsbrief, en volg ons op Twitter op @WSRestoAwards en op Instagram op @wsrestaurantawards.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Ddonnerie-etterbeek
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart