New York Star Sommelier gearresteerd en beschuldigd van brandstichting

Caleb Ganzer, wijndirecteur en mede-eigenaar van het populaire restaurant La Compagnie des Vins Surnaturels in New York City, is gearresteerd en beschuldigd van brandstichting wegens het in brand steken van vuilnis en buitenrestaurants buiten andere restaurants in Lower Manhattan in drie afzonderlijke incidenten dit jaar. Het Manhattan District Attorney’s Office heeft Ganzer aangeklaagd voor twee tellingen van brandstichting, twee tellingen van crimineel onheil en drie tellingen van roekeloos gevaar.

“Elke daad van brandstichting heeft het potentieel om zich snel te verspreiden, waardoor het leven van New Yorkers en… [New York Fire Department] “Gelukkig waren er bij deze incidenten geen gewonden en is de verdachte aangehouden voordat een nieuwe brand kon worden gesticht”, zei de brandweercommissaris van New York, Daniel A. Nigro, in een verklaring.

Volgens FDNY zou Ganzer op 8 januari 2021 een eetgelegenheid buiten, eigendom van Forsythia Restaurant aan Stanton Street, in brand hebben gestoken. blok van La Compagnie des Vins Surnaturels. De laatste brand vond plaats op 13 juli in een eetgelegenheid buiten die eigendom is van Prince Street Pizza.

FDNY heeft een bewakingscameravideo vrijgegeven van het meest recente incident. Een slanke man met donker ruig haar nadert de schuur vanaf de overkant, haalt een aansteker tevoorschijn en zet een servetdispenser op een hoek van het gebouw in vuur en vlam. Hij loopt naar de andere kant van de schuur, steekt nog een dispenser aan en loopt dan snel weg.

Ganzer is mede-eigenaar en directeur van La Compagnie des Vins Surnaturels, dat in 2014 werd geopend in de wijk Nolita in New York. De relaxte sfeer van het restaurant wordt ondersteund door een serieus wijnprogramma van Ganzer, dat beschikt over meer dan 1.000 wijnselecties met bijzondere sterke punten in Franse wijnstreken. Ganzer werkte eerder als sommelier bij Grand Award-winnaars Daniel en Eleven Madison Park voordat hij het programma bij La Compagnie overnam.

Brandweerfunctionarissen gaven niet aan welk motief Ganzer, 35, zou kunnen hebben gehad om de branden te starten. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.

In een e-mail naar Wijn Toeschouwer, zei een woordvoerder van La Compagnie des Vins Surnaturels: “Wij als bedrijf zijn op de hoogte van het incident en de heer Ganzer is met verlof. Als er op dit moment nog andere vervolgvragen zijn, hebben we geen verder commentaar .”


Blijf op de hoogte van belangrijke wijnverhalen met Wine Spectator’s gratis Breaking News-waarschuwingen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Ddonnerie-etterbeek
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0