Moeten restaurants een bewijs van vaccinatie vereisen?

Op 3 augustus kondigde de burgemeester van New York, Bill de Blasio, aan dat klanten van restaurants en bars (evenals sportscholen en bioscopen) een bewijs van vaccinatie zouden moeten overleggen om binnen te worden bediend. Het mandaat, tot nu toe het enige in zijn soort in de natie, gaat officieel in op 16 augustus, gevolgd door een outreach-campagne om bedrijven voor te lichten voordat de handhaving op 13 september begint. Het initiatief komt te midden van snel stijgende aantallen COVID-19-gevallen onder niet-gevaccineerde mensen in de stad en andere delen van de VS, verergerd door de verspreiding van de Delta-variant.

Veel restaurants waren al begonnen met het voeren van hun eigen debatten over het al dan niet verplicht zijn van een vaccinatiebewijs. Het meest in het oog springende voorbeeld is de in New York gevestigde Union Square Hospitality Group van Danny Meyer, die ook vestigingen heeft in Washington, DC. Vier dagen voor het mandaat van de Blasio kondigde het aan dat zijn restaurants op 7 september bewijzen zouden eisen voor binnen dineren. prioriteit is de veiligheid en het welzijn van onze teamleden, onze gasten en elk lid van onze gemeenschap”, aldus de groep in een verklaring. “Om ons allemaal veilig te houden, hebben we nieuwe gezondheids- en veiligheidsprotocollen geïmplementeerd die verder gaan dan onze toch al strikte normen.”

Elders in het land moeten restauranteigenaren hun eigen telefoontjes plegen, waarbij ze rekening houden met factoren zoals de veiligheid van hun personeel, richtlijnen van de lokale overheid en mogelijke reacties van gasten.

In New Orleans, dat onder Louisiana’s mandaat voor indoormaskers valt, nam de eigenaar en wijndirecteur Crystal Coco Hinds of Effervescence wijnbar het op zich om een ​​bewijs van vaccinatie binnenshuis te eisen. De voormalige verpleegster en grootmoeder van vijf, die hoorde dat een kind zonder bestaande aandoeningen stierf aan COVID in het plaatselijke kinderziekenhuis, zei dat het de juiste stap was. “Het woog heel zwaar op me, en ik was niet van plan te wachten tot de burgemeester of de gouverneur of iemand anders me vertelde wat ik moest doen,” zei Hinds.

Naast het beschermen van degenen die zich niet kunnen laten vaccineren, zoals kinderen onder de 12 jaar, ging haar keuze ook om de veiligheid van haar team. “Dit is mijn zaak, ik moet beslissingen nemen die volgens mij het beste zijn voor mijn personeel, voor de stad in het algemeen en voor de gemeenschap in het algemeen. … Mijn personeel heeft de afgelopen 17 maanden alles gedaan om het publiek te beschermen. We vragen hen om ons dezelfde beleefdheid te schenken.” Niet-gevaccineerde gasten zijn welkom om op de binnenplaats van Effervescence te zitten, wat volgens Hinds ook veiliger is voor die personen.

Overal in de VS zijn locaties die ervoor kiezen om een ​​vaccinatiebewijs te eisen, geraakt met terugslag, soms in de vorm van negatieve recensies op platforms zoals Google en Yelp die tastbaar schadelijk kunnen zijn voor het bedrijfsleven.

Hoewel Hinds erkent dat overheidsmandaten zoals die van New York City kunnen helpen de schuld van restaurants af te schuiven, zegt ze dat haar klanten, afgezien van een paar mensen van buiten de stad, “super ondersteunend” waren. Een of twee stamgasten die het niet eens zijn met het beleid schreven respectvol naar Hinds om uit te leggen dat ze ervoor hebben gekozen om het vaccin niet te krijgen en niet buiten willen zitten, dus zullen ze terugkeren zodra het beleid is opgeheven.

Met meer dan 4.000 nieuwe gevallen per dag gemeld in Louisiana, een enorme piek van 300 tot 400 in juni, waren de gasten vooral dankbaar voor de extra bescherming. Zelfs gevaccineerde personen kiezen er steeds vaker voor om buiten te zitten. Hinds zegt dat de binnenplaats door het warme en vochtige weer wekenlang leeg stond, maar afgelopen vrijdag helemaal vol stond met gevaccineerde klanten. “Ik denk dat mensen bang begonnen te worden”, zei ze. Dankzij een mobiele app genaamd LA Wallet kan Effervescence gemakkelijk vaccinatiekaarten controleren. New York en enkele andere staten hebben vergelijkbare apps.

De dingen zijn niet zo eenvoudig in staten als Texas, waar de regering geen nieuw maskermandaat heeft uitgevaardigd. Bij El Meson in Houston moet het hele personeel worden gevaccineerd en ongeveer de helft van de teamleden kiest ervoor om maskers te dragen. Maar wijndirecteur Jessica Elaine Garcia, die samen met haar ouders het restaurant runt, denkt niet dat ze het binnen eten ooit zullen beperken tot gevaccineerde gasten.

Garcia maakt zich zorgen over het meebrengen van het virus naar haar driejarige dochtertje, maar voor haar is het vreemd om zo’n persoonlijke vraag te stellen in een horecaomgeving. “Het lijkt me eerlijk gezegd een beetje raar. Je zou in staat moeten zijn om te gaan zitten en eten te krijgen, of je nu gevaccineerd bent of niet, “zei ze. “Zouden we willen dat mensen zich zouden laten vaccineren? Jazeker! En we moedigen iedereen met wie we in contact komen zeker aan om dat te doen.”

Afhankelijk van hoe het aantal zaken evolueert, zegt ze dat ze eerder geneigd zullen zijn om gasten te verplichten maskers te dragen. “Het ongelukkige van dit alles is dat er zo veel wantrouwen is jegens onze medische professionals en onze regering dat mensen slecht geïnformeerd zijn, slecht geïnformeerd of gewoon helemaal niet geïnformeerd”, zei Garcia. “Ik denk dat als we ons kunnen concentreren op het beter geïnformeerd maken van mensen en het opbouwen van dat vertrouwen, dat het daar moet beginnen.”


Blijf op de hoogte van belangrijke wijnverhalen met Wine Spectator’s gratis Breaking News-waarschuwingen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Ddonnerie-etterbeek
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0