Altijd hoog mikken: Dlynn Proctor chats live over zijn legendarische carrière

Als het op wijn aankomt, kunnen maar weinigen de ervaring en stijl van Dlynn Proctor evenaren. De ervaren sommelier en directeur van Napa’s Fantesca Estate & Winery wordt misschien het best erkend voor zijn verschijning in de Somm films en zijn werk als associate producer van de speelfilm van Netflix ontkurkt. Maar zijn 20-jarige carrière omvat onder meer leidinggevende functies bij Penfolds in Australië, waar hij toezicht houdt op wijnprogramma’s in de beste restaurants in Dallas en Los Angeles en een voortrekkersrol speelt bij Wine Unify, een non-profitorganisatie die meer diversiteit in de wijnindustrie ondersteunt door middel van onderwijs. In de laatste aflevering van Straight Talk met Wine Spectator, Proctor sprak met Wijn Toeschouwer senior redacteur MaryAnn Worobiec over het helpen minderheden in de wijnwereld te brengen, verliefd worden op Spring Mountain Cabernet Sauvignon, een nieuwe tv-show met komiek Kevin Hart en waarom gastvrijheid opnieuw moet worden uitgevonden.

Proctor ontdekte al vroeg in zijn carrière een verband tussen wijn en beroemdheid. Toen hij als sommelier in Dallas werkte, ontmoette hij Cowboys-eigenaar Jerry Jones en oliemagnaat Tim Headington, die beiden klant werden. Daarna begonnen de introducties.

“Er was een periode waarin ik ’89 en ’90 Haut-Brion vond en kocht voor mensen als Johnny Depp en Toscaanse routes bouwde voor Brett Hull,” herinnert Proctor zich. “Dat groeide uit tot hockey, voetbal, NBA, leiders van de industrie, C-suite, tot nadenken stemmende mensen en de geweldige Carmelos en Dwyane Wades van de wereld.”

Na verloop van tijd merkte Proctor dat veel verzamelaars van dezelfde producent hielden: Philip Togni. ‘Het proeven van die wijn was mijn eerste uitstapje naar Spring Mountain,’ zei Proctor. “De stijl trok mijn aandacht.” Proctor zegt dat hij verliefd werd op de appellatie en zich in 2017 voegde bij Fantesca-eigenaren Duane en Susan Hoff, die hij ontmoette tijdens zijn jaren bij Penfolds. Proctor is momenteel de directeur van de wijnmakerij in Spring Mountain.

Vorig jaar was Proctor mede-oprichter van Wine Unify, dat helpt om minderheden een “toegang” tot zijn wereld te geven. Zijn doel is om mensen van kleur in de wijnindustrie op te leiden door middel van lessen via de Wine & Spirit Education Trust (WSET). “Veel van deze personen zijn in hotels en proeverijen en evenementen geweest en hebben niet echt verwelkomd of de koude schouder gekregen”, zei Proctor. “Wat we wilden doen, is mensen gelijkheid en toegang geven … en de basis om aan te pakken wat er is.”

Proctor zegt dat hij gelooft dat film en tv enkele van de beste manieren zijn om de jongere generatie over wijn voor te lichten. Zijn laatste tv-optreden is met de Amerikaanse komiek Kevin Hart, wiens nieuwe talkshow Hart tot hart met Proctor als persoonlijke sommelier van Hart, die flessen Fantesca, McBride Sisters, Le Artishasic en Avaline schenkt voor gasten als Kelly Clarkson, Cameron Diaz en Bryan Cranston. De show is nu te zien op Peacock TV.

Voortbouwend op zijn jaren op de eetkamervloer in een tijd waarin de restaurantwereld worstelt met de pandemie, is Proctor van mening dat de gast-klantbenadering opnieuw moet worden uitgevonden na de coronacrisis, aangezien gebrek aan personeel het probleem nog zwaarder maakt. “We hebben een carrière in de horeca doorgebracht, altijd denkend aan ‘gast eerst’, tot grote schade van onszelf: de server, de achterwacht, de gastheer/gastvrouw en maître d’ die ervoor zorgt dat de huur wordt betaald en dat de autorekening en de rekening van de mobiele telefoon worden betaald wordt betaald”, aldus Proctor. “De gast is belangrijk omdat de gast het licht aanhoudt, maar bij het opnieuw bedenken van hoe gastvrijheid eruitziet, moeten de gasten binnenkomen met exact dezelfde empathie die het personeel verwacht te geven aan de persoon die betaalt.”

Bekijk de volledige aflevering met Proctor aan Het IGTV-kanaal van Wine Spectator, en stem af om elke week Straight Talk met Wine Spectator te zien. Op 1 september praat Worobiec met Barbara Banke, eigenaar van Jackson Family Wines. En op 8 september zal senior editor Tim Fish praten met Vidon Vineyard president Tiquette Bramlett.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Ddonnerie-etterbeek
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0