Draaitafels: Bekroond Sushi Note Team opent Europese wijnbar in LA

Er is nu een gezellige nieuwe wijnbar geopend in de wijk Beverly Grove in Los Angeles. Melanie Wine Bar debuteerde op 17 augustus van Andy Paxson en Dave Gibbs, de restaurateurs achter Wijn Toeschouwer Award of Excellence winnaar Sushi Note in Sherman Oaks, Californië. De eigenaren hadden eerder een ander restaurant in de ruimte genaamd Simple Things, maar na 10 jaar hebben ze besloten dit te vervangen door een meer ontspannen ervaring.

Het duo deed een beroep op chef-kok Dro Dergevorkian, van hun wijnbar Augustine, om het menu bij Melanie samen te stellen. Het biedt een verscheidenheid aan Frans- en Spaans geïnspireerde gerechten, zoals croque monsieur, mosselen met vadouvan-curry, verkoolde octopus geserveerd met aji verde en klassieke steak frites.

Gibbs, die ook dienst doet als wijndirecteur van het restaurant, werkte samen met Augustine wijndirecteur Shane Lopez om een ​​beknopte maar dynamische wijnkaart samen te stellen. Met 28 selecties vertegenwoordigt de lijst de meeste wijnbouwgebieden van de wereld, met bijzondere sterke punten in bottelingen uit Frankrijk, Italië en Californië. Alle selecties zijn ook per glas verkrijgbaar.

De wijnkaart is seizoensgebonden en door de kleine omvang kan het team de selecties regelmatig rouleren. Gibbs ziet dit als een kans om flessen uit minder bekende regio’s op te nemen en wijnmakers te benadrukken waar ze een passie voor hebben.

Gibbs en Paxson hopen dat Melanie iets meebrengt dat volgens hen ontbreekt in het gebied: een intieme setting voor gasten om nieuwe wijnen te ontdekken. Het is een doel dat ze hopen dat de buurt zal omarmen. “Het is altijd spannend om iets waar je erg enthousiast over bent met anderen te delen, en hopelijk hen er ook toe aan te zetten,” vertelde Gibbs Wijn Toeschouwer. “Het is alsof je die band hebt waar je gewoon van houdt, en je wilt dat iedereen ze hoort.” –Taylor McBride

Chef-koks Charlie Palmer en Nate Appleman voegen zich bij het Bricoleur Vineyards-team

Chefs Charlie Palmer en Nate Appleman zullen degustatiemenu’s ontwerpen voor een Russian River Valley Winery. (Damion Hamilton)

Chef-koks Charlie Palmer en Nate Appleman zijn benoemd tot culinair adviseurs van Bricoleur Vineyards, een wijnmakerij in de Russian River Valley in Californië. Palmer is de restaurateur achter Grand Award-winnaar Aureole in Las Vegas en zeven andere Best of Award of Excellence-winnende restaurants, en Appleman was voorheen de chef-kok bij Best of Award of Excellence-winnaar A16 en Award of Excellence-winnaar SPQR in San Francisco.

“Mijn goede vriend en zakenpartner Chris Hunsberger bracht me naar [Bricoleur] voor een proeverij eerder dit jaar, en ik was onder de indruk van hun degustatiemenu’s en de manier waarop hun wijnen zo mooi passen bij gerechten gemaakt van hun op het landgoed geteelde groenten en fruit”, zei Palmer in een verklaring gedeeld met Wijn Toeschouwer. Niet lang daarna bespraken Palmer en Bricoleur, mede-oprichter en CEO Mark Hanson, een mogelijke samenwerking. “We hadden een gedeelde visie op wijn, eten, gastvrijheid en filantropie, vooral in Sonoma County,” zei Hanson.

De nieuwe degustatiemenu’s van Palmer en Appleman zijn speciaal ontworpen om wijnvriendelijk te zijn, terwijl ze de Amerikaanse keukenstijl van Palmer weerspiegelen en de nadruk leggen op seizoensgebonden ingrediënten die in Bricoleur worden verbouwd. En Appleman zal zijn pizzaiolo-vaardigheden laten zien terwijl hij helpt bij het verbeteren van de pizza-selectie van de wijnmakerij. “We gaan kijken hoe we houtgestookte ingrediënten en gerechten kunnen verwerken in de proefmenu’s van Bricoleur”, aldus Appleman. “Pizza is een bonus, maar het gebruik van een live-fire oven voor andere gerechten voegt een nieuw smaakprofiel toe en maakt me enthousiast.”

Palmer en Appleman zullen ook menu’s ontwikkelen voor de seizoenspicknicks van Bricoleur en tweemaandelijkse wijnarrangementen. Ze hebben al gerechten toegevoegd zoals gebrande Skuna Bay-zalm en een New Yorkse strip in tataki-stijl, afkomstig van Idaho’s Snake River Farms. De chef-koks werken ook samen met de tuinman van Bricoleur om de focus van de wijnmakerij op “wijnvriendelijke ingrediënten” te versterken.

Bricoleur werd in 2020 opgericht op een landgoed van 40 hectare door Hanson, zijn vrouw, Elizabeth, en hun dochter, Sarah Hanson Citron. De culinaire programma’s worden geleid door chef-kok Evan Castro, die samen met Palmer en Appleman menu’s zal bereiden voor bezoekende gasten, privégelegenheden en speciale evenementen. Dit omvat hun eerste samenwerking, een inzamelingsactie voor Down Syndrome Association North Bay genaamd Project Zin, die op 21 augustus werd georganiseerd in Bricoleur door Palmer en Mauritson-wijnmaker Clay Mauritson. De wijnmakerij zal volgende maand het Paulée Dinner van de Russian River Winegrowers hosten.

“[Palmer] gelooft dat oprechte gastvrijheid de manier is waarop een plek je laat voelen voordat je zelfs maar een slok wijn of een hapje hebt gegeten, en dat is wat wij ook geloven,” zei Hanson, eraan toevoegend dat het plan is dat Palmer en Appleman in hun nieuwe rollen voor onbepaalde tijd.

Het team brengt hun samenwerking dit najaar naar New York, wanneer ze een diner zullen organiseren in de Charlie Palmer Steak in de stad.—Collin Dreizen

SA Hospitality voegt weer een Felice-locatie toe in New York

  Een spread van pasta's naast een glas witte wijn bij Felice

Italiaanse nietjes zoals ravioli en fettuccine met Bolognese vullen het menu bij Felice. (Met dank aan Felice)

De in New York City gevestigde SA Hospitality Group opende eerder deze maand een buitenpost van Felice aan de Upper West Side van Manhattan. Het is de zevende locatie van het Italiaanse restaurant en de wijnbar van de groep, waaronder het productieve Milanese eetcafé Sant Ambroeus en de Best of Award of Excellence-winnaar Casa Lever.

“De vertaling van ‘felice‘ [in Italian] is ‘gelukkig’ en dat is wat we proberen te bereiken met de ruimte’, zei Jacopo Giustiniani, de partner van de groep en COO, in een verklaring. “We willen uitstel bieden aan New Yorkers die elke dag hard werken.”

Op het menu staan ​​Felice-favorieten zoals de fusilli met burrata en pappardelle met zoete Italiaanse worst en truffelsaus, samen met items die uniek zijn voor deze locatie, zoals een selectie van een chef-kok van geïmporteerde gerookte vis met boter, balsamico-cipollini, ingelegde artisjok en gekookte aardappelen. Onder leiding van chef-kok Ivaylo Pavlov geeft het keukenteam prioriteit aan lokaal geproduceerde en seizoensgebonden ingrediënten.

De drankenkaart bevat een selectie aperitivo-drankjes, een zelfgebouwde Negroni-optie en wijnen uit meer dan 20 verschillende Italiaanse regio’s, waaronder drie wijnen van Felice’s private label. Er zijn ongeveer 170 wijnen per fles verkrijgbaar en ongeveer twee dozijn per glas.

Het programma legt vooral de nadruk op Toscane, met de nadruk op bottelingen zoals Chiantis en Brunellos. “Het is belangrijk voor ons om een ​​scala aan Toscaanse wijnen te presenteren, aangezien ons concept ingebakken zit in de Toscaanse keuken en traditie,” vertelde drankendirecteur Alex Berlingeri. Wijn Toeschouwer via e-mail. “We houden ervan om seizoensartikelen toe te voegen, zoals pet-nat, die grillig en verfrissend zijn.”

Het restaurant met twee verdiepingen heeft een grote eetzaal die wordt verlicht door kamerhoge ramen op de begane grond, terwijl net daaronder een gezellige cocktail- en wijnlounge is. De ruimte is voorzien van kunst en meubels die lokaal in New York worden ingekocht, maar roept het Toscaanse platteland op en streeft naar een vertrouwde maar avontuurlijke sfeer.Jessie Lauck


Blijf op de hoogte van het laatste restaurantnieuws van onze prijswinnaars: abonneer u op onze gratis Privégids voor dineren nieuwsbrief, en volg ons op Twitter op @WSRestoAwards en op Instagram op @wsrestaurantawards.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Ddonnerie-etterbeek
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0