Draaitafels: gevierd team opent drie verdiepingen tellende Tribeca Spot One White Street

Gesteund met ervaring in enkele van ‘s werelds beste restaurants, waaronder Wijn Toeschouwer Grand Award-winnaars Eleven Madison Park, de Little Nell en Canlis, chef-kok Austin Johnson en sommelier Dustin Wilson debuteerden deze maand met hun langverwachte One White Street. Het dubbele concept is gevestigd in een oud herenhuis met drie verdiepingen in de wijk Tribeca in New York en bestaat uit een meer informele bar en een à-la-carte-eetgedeelte op de begane grond en een luxe proeverijmenu op de bovenste twee verdiepingen.

Volgens wijndirecteur Audrey Frick liet het team zich inspireren door de veelzijdige Frenchie van Parijs, die een gastronomisch restaurant, een bakkerij en een wijnbar allemaal onder één dak omvat. “Het is echt leuk en opwindend om in wezen twee restaurants in één te hebben,” zei ze.

Frick (voorheen van Tavernetta in Denver) bouwde een wijnkaart van meer dan 200 selecties die overal in de ruimte beschikbaar is, met als doel toegankelijkheid in alle prijsklassen en stijlen. “Het is geen boekdeel; dit is niet Eleven Madison Park’, zei Frick, verwijzend naar de lijst van 5.000 labels van de Grand Award-winnaar. “Maar ik heb veel tijd en focus genomen om ervoor te zorgen dat iedereen iets kan vinden dat geweldig voor hen is.”

Er zijn bijna 150 flessen onder de $ 150 die passen bij het relaxte, wijnbargevoel van het benedengedeelte, inclusief “inheemse druiven die uitzonderlijk zijn voor die prijs.” Er is ook een pagina met betaalbare gekoelde rode wijnen en een gevarieerde lijst van bijna twee dozijn wijnen per glas. Er zijn tal van uitspattingen beschikbaar, van producenten zoals Auguste Clape uit de Rhône en G. Roumier uit de Bourgogne. Terwijl Frick de collectie uitbreidt, waarschijnlijk tot ongeveer 400 labels, hoopt ze bedachtzaam uit te breiden naar minder bekende wijnbouwregio’s zoals Georgië en Japan. Hoewel het geen algemene regel is, zegt ze dat het programma de nadruk zal blijven leggen op wijnmakers die regeneratieve landbouw beoefenen en sterk gericht zijn op kleinere producenten en telers.

Gebarbecuede en in champignons gelakte zeeduivel met een bonito-preibouillon van One White Street. (Gary Hij)

De lijst zal evolueren en veranderen als aanvulling op de zeer seizoensgebonden keuken, waarvoor Johnson ingrediënten betrekt via een exclusieve samenwerking met Rigor Hill Farm in de Hudson Valley in New York. Zomerse opties op het à-la-cartemenu zijn onder meer gegrilde coquillespiesjes met zomerpompoen en rucola-pesto en geglazuurde gnocchi met suikermaïs en cantharellen. Voor $ 148 per persoon bevat het zesgangenproeverijmenu borden zoals gekoelde foie gras met zwarte truffels en gerookte tomaten met Calabrische chili-vinaigrette. Wijnarrangementen zijn beschikbaar voor $ 86.

Bovenal zegt Frick dat het wijnprogramma van One White Street dient om de gastervaring te ondersteunen. “Het gaat erom te luisteren naar waar onze vrienden en gasten van houden,” zei ze. “En dan is het van, oké, we hebben dit zeker, maar als je iets anders wilt proberen in de prijsklasse waar je naar kijkt, kan dit heel leuk voor je zijn [too].”—Julie Harans

The Inn at Little Washington benoemt nieuwe wijndirecteur, plant casual café en bakkerij

  Lindsey Fern, wijndirecteur van de Inn at Little Washington, met een fles rode Bourgogne

Lindsey Fern is pas de tweede vrouwelijke wijndirecteur van de Inn at Little Washington, die in 1978 werd geopend. (Met dank aan de herberg in Little Washington)

Grand Award-winnaar The Inn at Little Washington in Washington, Virginia, heeft keldermeester Lindsey Fern aangesteld als nieuwe wijndirecteur. Fern is sinds 2014 lid van het team en neemt het stokje over van de oude wijndirecteur Bill Harris. Ze houdt nu toezicht op de wijnkaart met 2.400 geselecteerde wijnen die sinds 1995 in het bezit is van de Grand Award en toont haar sterke punten in Californië, Bourgondië, Bordeaux, Italië, Duitsland, Oregon en andere topregio’s.

Hoewel Fern plannen heeft om het aanbod van de lijst uit te breiden met meer selecties van Zuid-Amerika en lokale producenten uit Virginia, merkt ze op dat ze toegewijd is aan het eren van de geschiedenis van de lijst. “Er is geen enkele persoon of sommelier die de eer kan opeisen voor onze wijnkaart; het is 43 jaar in de maak, “vertelde Fern aan Wijn Toeschouwer. “Ik voel me ongelooflijk gelukkig dat ik de kans heb gekregen om bij te dragen aan onze prachtige wijnkaart. Ik wil de integriteit blijven handhaven van wat we onze gasten bieden en mijn bijdrage zal zijn om wijnen toe te voegen die me raken en waarvan ik denk dat ze de gastervaring kunnen verbeteren.”

Voor haar was het aannemen van de functie een leven in wording; ze herinnert zich dat ze al op jonge leeftijd verliefd werd op de wereld van lekker eten. “Ik hield van de hele ervaring; me aankleden, onze auto oppoetsen, mooi eten geserveerd krijgen waar ik nog nooit van had gehoord’, herinnert ze zich. “De energie van dit alles was boeiend. [Chef-owner Patrick O’Connell’s] doel is om voor elke gast een transformatieve ervaring te creëren wanneer ze de herberg bezoeken. Ik voel een diepe verbondenheid met die filosofie en had echt het gevoel dat ik mijn thuis had gevonden toen ik in de herberg kwam werken.”

O’Connell herhaalde die filosofie in een verklaring. “We creëren graag speciale momenten die je nergens anders kunt vinden – een perfecte verrassing bij elke bocht,” zei hij. “Lindsey’s passie voor deze benadering van gastvrijheid zal zich zeker nog meer vertalen in onze lijst; Ik kan niet wachten om te zien wat ze op tafel brengt.”

Fern zal ook toezicht houden op het wijnprogramma voor O’Connell’s aanstaande onderneming, Patty O’s Café. Het café en de bakkerij staan ​​gepland om dit najaar te openen en zullen een informele buitenpost in de buurt van de herberg zijn, met eenvoudige Amerikaanse gerechten en enkele van O’Connell’s klassieke creaties. Fern zegt dat de lijst kleiner en toegankelijker zal zijn, met ongeveer 30 selecties per glas of per fles. Gasten kunnen wijndiners verwachten en een focus op lokale bottelingen en minder bekende teeltregio’s.—Taylor McBride

Le Crocodile Team opent Franse bar in Brooklyn

  Bovenaanzicht van een scala aan gerechten in Bar Blondeau

Bij Bar Blondeau gaat de keuken verder dan de traditionele barmaaltijden. (Liz Clayman)

Chef-koks Jake Leiber en Aidan O’Neal en restaurateur Jon Neidich, het team achter Award of Excellence-winnaar Le Crocodile, openden Bar Blondeau op 30 juli. Net als het zusterrestaurant bevindt de bar in Franse stijl zich in Williamsburg’s Wythe Hotel in Brooklyn, NY “Het is ons meest doordachte en gefocuste project dat we tot nu toe hebben gedaan,” vertelde Leiber Wijn Toeschouwer via e-mail. “We hebben de tijd gehad om de juiste beslissingen te nemen om iets te openen waar we erg enthousiast en zelfverzekerd over zijn.”

Le Crocodile-sommelier Rafa García Febles heeft een wijnprogramma met 45 labels samengesteld, voornamelijk gericht op Franse regio’s, met extra selecties uit Californië, Italië, Spanje, Duitsland en Hongarije. Er zijn verschillende natuurlijke wijnen om uit te kiezen, samen met sinaasappelwijnen en pet-nats. Febles lijkt over het hoofd geziene regio’s in de schijnwerpers te zetten, evenals nieuwe grenzen die een gesprek zouden kunnen inspireren; de gevarieerde selectie per glas omvat mousserende bosbessenwijn uit Maine en een Grüner Veltliner-Vidal Blanc-melange uit Maryland. “[The] wijnprogramma is leuk, benaderbaar en ontworpen om aangename verrassingen te bieden,” zei Febles, “Als iemand binnenkomt en een mooie witte Bourgogne of een frisse rosé wil, schenken we het graag voor hen in – en als ze iets willen proberen beetje buiten de gebaande paden, we zijn er ook voor hen.”

Het op zeevruchten gerichte menu van Leiber en O’Neal is een speelse draai aan de bekende hotelbar. Beïnvloed door de Franse, Spaanse en Portugese keuken, is het gebaseerd op duurzaam geproduceerde, seizoensgebonden ingrediënten. Diners kunnen genieten van kleine schotels zoals oesters met appel en gember, zalmrillettes, kreeftensalade met basilicum en prei met miso en pijnboompitten. “Bar Blondeau is geworteld in de Franse keuken, maar we zijn niet bang om buiten de gebaande paden te kleuren,” zei Leiber. “Uiteindelijk willen we het leukste barmenu aanbieden dat we kunnen, en we gaan gerechten toevoegen die we willen eten als we een martini drinken aan de bar.”

Leiber en O’Neal begonnen in december 2021 met het plannen van Bar Blondeau, wetende dat ze een bar wilden openen als aanvulling op Le Crocodile. Terwijl Le Crocodile een restaurant in brasseriestijl is in een tuinomgeving, bevindt Bar Blondeau zich op de zesde verdieping van het hotel en biedt het een schilderachtig uitzicht op Manhattan door kamerhoge ramen. De ruimte is ontworpen door architectengroep Bonetti/Kozerski met eiken wanden, goudkleurige verlichting en een bar met marmeren blad. Er is ook een met planten omzoomde ruimte om buiten te zitten. “We wilden de sfeer van het hotel uit de Oude Wereld halen en ook een beetje in de sfeer van een Parijse wijnbar leunen,” zei Leiber. “En natuurlijk is het uitzicht vanuit de keuken geweldig. We kunnen elke avond naar de zonsondergang kijken.”—Collin Dreizen

Himmel Hospitality Group in Boston introduceert een visrestaurant

  Interieur eetkamer van het Banks Fish House in Boston

Het Banks Fish House werd geopend in een zonovergoten ruimte in de wijk Back Bay in Boston. (Met dank aan het Banks Fish House)

Himmel Hospitality Group, eigenaar van verschillende Restaurant Award-winnaars, waaronder Grand Award-winnaar Grill 23 & Bar, opende eind vorige maand het Banks Fish House in Boston. Het is een geïnspireerde onderneming tussen de eigenaar van de groep, Chris Himmel, en chef-kok-partner Robert Sisca, die beide vissers zijn.

“Als kind geboren en getogen in de kustplaats Marblehead, Massachusetts, ben ik altijd ingeprent geweest met een liefde voor vissen, zeevruchten en het open water”, vertelde Himmel. Wijn Toeschouwer via e-mail. “We brengen hulde aan de visserijtradities die voor de kust van New England zijn gevonden, en ons vishuis is een viering van het levenswerk van die vissers en de kameraadschap van hun leven op zee.”

Chef Sicca biedt een breed scala aan zeevruchten zoals kreeft, oesters, coquilles, heilbot, scheermessen, uni en tong van Dover. Natuurlijk zijn er ook New England-favorieten zoals mosselvissoep, kreeftenbroodjes en gefrituurde mosselen verkrijgbaar. Het uitgebreide menu biedt een scala aan eetgelegenheden, van informele lunches met tonijntartaar of een bagel en lox tot diners voor speciale gelegenheden met kaviaar en zeevruchtentorens.

Er zijn meer dan 150 wijnen per fles verkrijgbaar en 24 per glas – een relatief gerichte selectie in vergelijking met het 2000-labelprogramma van Grill 23. “De verkorte lijst betekent dat elke vermelde fles een doel heeft om daar te zijn”, zei drankmanager Jason Percival. “We vermelden slechts ongeveer de helft van onze voorraad, dus het heeft een snelle omzet en bevat wekelijks een dozijn nieuwe toevoegingen, waardoor de lijst fris en nieuw blijft voor onze vaste gasten.”

Wijnen worden gerangschikt op stijl in plaats van op geografische locatie, gepresenteerd onder koppen als ‘knapperig, schoon, verfrissend’, ‘rijk en vol’ en ‘hartig en soepel’. Percival merkt op dat de wijnen die worden vermeld onder de rubriek “droog en mineraal” bijzonder goed passen bij het lange rauwe barmenu. Er zijn ook selecties op groot formaat van Champagne, Chablis, Loire-witte wijnen en zowel witte als rode Bourgogne.

Vooruitkijkend zijn Himmel en Sicca van plan om de restaurantactiviteiten uit te breiden van vijf naar zeven dagen per week en het menu uit te breiden om brunch aan te bieden.Jessie Lauck


Blijf op de hoogte van het laatste restaurantnieuws van onze prijswinnaars: abonneer u op onze gratis Privégids voor dineren nieuwsbrief, en volg ons op Twitter op @WSRestoAwards en op Instagram op @wsrestaurantawards.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Ddonnerie-etterbeek
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0